La soprano Sondra Radvanovsky vuelve al Gran Teatro del Liceo de Barcelona con dos únicas funciones, 6 y 8 de Mayo, del concierto Las 3 Reinas. Las escenas finales de la Trilogía Tudor de Gaetano Donizetti (Ana Bolena, Maria Estuardo y Roberto Devereux) presentará un vestuario diferente para cada reina que serán un regalo para la eternidad.
El Gran Teatro del Liceo sigue en su línea estratégica de ser la casa de las grandes voces internacionales e invita los próximos días 6 y 8 de mayo en una de las cantantes más queridas por el público liceísta, Sondra Radvanovsky, que vuelve al teatro tras ofrecer en septiembre un emotivo concierto que abría la temporada 2020/21 con Piotr Beczala.
El recital, que cuenta con el apoyo de Bankinter, recoge grandes escenas de la Trilogía Tudor de Gaetano Donizetti: Anna Bolena, María Stuarda y Roberto Devereux. Radvanovsky compartirá escenario con la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, el tenor Marc Sala, el barítono Carlos Pachón y la participación de la Orquesta Sinfónica y el Coro del Gran Teatro del Liceo, todos ellos bajo la batuta del maestro Riccardo Frizza. El reconocido maestro se apodera otra vez del foso del teatro, tras dirigir con éxito las diez funciones de la ópera Las cuentos de Hoffmann el pasado mes de Enero. La propuesta escénica corre a cargo del director Rafael Villalobos.
En palabras del director artístico del Liceu, Víctor García de Gomar, «para cualquier melómano que aprecie la elegancia de línea del canto y el poder dramático de la ópera italiana y particularmente del belcanto, este proyecto de las Las tres reinas es un auténtico regalo «.
El recital se organiza en 3 partes sin pausa que revisan fragmentos de las 3 óperas de Donizetti en este orden: Apertura y escena final nº 15 y aria 16 de Anna Bolena, apertura y escena final nº 9 de María Stuarda y apertura y escena final nº 6 de Roberto Devereux. Entre las escenas, habrá una pausa técnica de 5 minutos para cambios de vestuarios.
Anna Bolena
El rei Enric VIII, cansat de la seva segona esposa, Anna Bolena, ara està enamorat de Jane Seymour. Richard Percy, que Anna de jove una vegada va estimar, torna de l’exili i mostra els seus sentiments envers la reina. Sospitant que Anna és infidel amb Percy, el rei ordena empresonar-los, incloent-hi també Smenton (el músic de la cort) i Sir Rochford, el germà d’Anna.
Anna i Percy neguen les acusacions, però el Consell de Henry VIII els condemna. Quan el rei, més tard, indulta Percy i Rochford, ells ho rebutgen, tot preferint de morir amb Anna.
Maria Stuarda
La reina Elisabet I manté la seva cosina Maria Estuart (reina d’Escòcia) com a presonera. Un dels ministres d’Elisabet, Sir Cecil, demana pietat per a Maria. Robert Dudley, comte de Leiceister, estima Maria, però alhora és l’home que desitja la reina.
Maria, mitjançant una carta per a Elisabet, demana una audiència. La reina l’accepta, però durant la trobada la conversa es deteriora i Maria acaba insultant la reina com a filla impura i bastarda. La reina trigarà poc a signar l’ordre judicial de mort contra Maria. George Talbot, el compassiu comte de Shrewsbury, arriba per sentir la confessió de Maria i absoldre-la.
Roberto Devereux
La reina Elisabet I estima el jove Roberto Devereux, comte d’Essex. Enviat per Elisabet en missió diplomàtica a Irlanda, el comte d’Essex disgusta la reina signant un tractat de pau amb els rebels irlandesos. Els assessors personals de la reina la persuadeixen de culpar Roberto de traïció.
Las entradas para los conciertos de Sondra Radvanovsky en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona están a la venta.